Når jeg bager ølandshvedebrød bruger jeg min grundopskrift på kold-hævet dej.
Klik derfor på Grunddej når du skal lave selve dejen og følg derefter min fremgangsmåde for selve bagning af brødet som du finder her nedenfor.
Jeg bruger altid denne grundopskrift når jeg bager brød eller boller, hvis jeg så vil tilsætte frø eller kerner gør jeg det uden at ændre i selve grunddejen.
Når du tager dejen ud af køleskabet, har den rigtig godt af at stå og få stuetemperatur.
Inden brødet skal bages, så hæld dejen ud på køkkenbordet (med lidt olie på) og lad den hvile i 30-60 minutter.
Tænd din ovn på 250 grader og lad en plade være i ovnen.
Når brødet er bagt kan det holde sig ca. 4 dage i en pose på køkkenbordet.
Nedenfor er en opskrift på bagning af brød.
Fuldkorns Ølandshvedebrød
Ingredienser
- En portion grunddej
Fremgangsmåde
- Step 1 Når ovnen er varm
- Step 2
- Step 3 Hæld dejen over på den varme bageplade med bagepapir
- Step 4 Lad endelig være med at presse luften ud af dejen
- Step 5 Drys med lidt mel
- Step 6 Bag i ovnen på 250 grader i 5 min.
- Step 7 Skru herefter ned til 180 grader og bag i ca. 30-40 min. Det afhænger meget af brødets størrelse og din ovn
- Step 8 Så hold derfor øje med det.
- Step 9 Når brødet er færdigbagt, så læg det over på en rist – ellers falder det sammen
- Step 10 Lad det hvile i mindst 15 minutter før du skærer i det
4 thoughts on “Ølandshvedebrød”