Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være vegetarisk.
Det er fuldstændig ligeså nemt at lave en vegetarisk “fars”, som en almindelig frikadellefars. Den vegetariske kan med fordel laves timer i forvejen, eller dagen før endda. Men er det ikke lige planlagt, kan alle ingredienserne sagtens blandes og man kan gå i gang med selve stegningen lige efter.
Tips til tilberedningen af quinoadeller med feta
Fetaosten giver lidt ekstra til smagen, men husk ikke at røre den helt ud, der skal helst være små hele feta-stykker i hver frikadelle. der er en del væske i kartoflerne, derfor er der ikke yderligere væske i disse vegetariske quinoadeller med feta.
Husk altid når du skal stege vegetariske frikadeller, at de kun skal vendes én gang på panden. De er mere porøse og går derfor hurtigere fra hinanden. Sørg for en god stegeskope, det er altafgørende for smagen. Søtg for at have nok fedtstof på panden, ellers går de fra hinanden når du vender dem.
Jeg synes quinoadellerne med feta bliver bedst når de eftersteges i ovnen – 10 min. er nok. Og lad dem så køle af lidt tid inden servering, så de får lov til at sætte sig.
Til den her opskrift fik jeg 12 stk. quinoaeller i en god størrelse, brugte en spiseske til at forme dem.
Tip: For at få glutenfri quinoadeller med feta, så brug glutenfri havregryn 🙂
For mere om quinoa og dets ernæringsmæssige fordele, læs mit indlæg her Quinoasalat
Quinoadeller med feta
Ingredienser
Fremgangsmåde
2 thoughts on “Quinoadeller med feta”