Denne opskrift på rødbederåkost med feta og vinaigrette er virkelig nem at lave og så smager den helt vidunderligt. Den passer som tilbehør til det meste. Det kan være et godt stykke kød, kylling, frikadeller (krebinetter) eller måske en lys fisk. Sidst jeg serverede den, fik vi helstegt kylling og ovnkartofler, der passede rødbederåkosten helt perfekt til.
Jeg er så heldig, at min søn også er et rigtigt madøre. Han har siden han var lille været glad for rødbede, både i juicer og smoothies, men også i råkost som denne. For ham er det helt sikkert vinaigretten som gør forskellen i denne råkost, den giver nemlig råkosten en dejlig sød smag. Jeg laver vinaigretten en anelse mere sød end jeg plejer (dog stadig syrlig), det passer rigtig godt sammen med den lidt jordede rødbedesmag.
Lidt om rødbede
Rødbeder er en fantastisk rodfrugt. De danske rødbeder er i sæson fra august-april og der er derved rig mulighed for at købe danske rødbeder mange måneder på året. De holder sig bedst opbevaret i grøntsagsskuffen i køleskabet.
Hvis du ikke bruger handsker når du håndterer rødbeder i køkkenet, så kan jeg anbefale dette trick: Gnide lidt citron på hænderne efterfølgende, så går den røde farve af.
Rå rødbeder har et meget lavt energiindhold og nærmest ingen fedt. Foruden kostfibre, så indeholder rødbeder også både vitaminer og mineraler. Her kan jeg nævne Betacaroten, A-vitamin, folat og kalium*
Et par andre opskrifter med rødbede finder du her:
Kilde: *https://frida.fooddata.dk/food/43?
Rødbederåkost med feta og vinaigrette
Ingredienser
Fremgangsmåde