Rødbederåkost med feta og vinaigrette

Rødbederåkost med feta og vinaigrette

Denne opskrift på rødbederåkost med feta og vinaigrette er virkelig nem at lave og så smager den helt vidunderligt. Den passer som tilbehør til det meste. Det kan være et godt stykke kød, kylling, frikadeller (krebinetter) eller måske en lys fisk. Sidst jeg serverede den, fik vi helstegt kylling og ovnkartofler, der passede rødbederåkosten helt perfekt til.

Jeg er så heldig, at min søn også er et rigtigt madøre. Han har siden han var lille været glad for rødbede, både i juicer og smoothies, men også i råkost som denne. For ham er det helt sikkert vinaigretten som gør forskellen i denne råkost, den giver nemlig råkosten en dejlig sød smag. Jeg laver vinaigretten en anelse mere sød end jeg plejer (dog stadig syrlig), det passer rigtig godt sammen med den lidt jordede rødbedesmag.

Lidt om rødbede

Rødbeder er en fantastisk rodfrugt. De danske rødbeder er i sæson fra august-april og der er derved rig mulighed for at købe danske rødbeder mange måneder på året. De holder sig bedst opbevaret i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Hvis du ikke bruger handsker når du håndterer rødbeder i køkkenet, så kan jeg anbefale dette trick: Gnide lidt citron på hænderne efterfølgende, så går den røde farve af.

Rå rødbeder har et meget lavt energiindhold og nærmest ingen fedt. Foruden kostfibre, så indeholder rødbeder også både vitaminer og mineraler. Her kan jeg nævne Betacaroten, A-vitamin, folat og kalium*

Et par andre opskrifter med rødbede finder du her:

Rødbedehummus

Rødbede-Quinoa burger

Proteinrig rødbede smoothie

Kilde: *https://frida.fooddata.dk/food/43?

Rødbederåkost med feta og vinaigrette

2 marts, 2023
: 4
: 5 min
: 2 min
: 7 min

Af:

Ingredienser
  • 400 g rødbede
  • 100 g feta (i blok)
  • 70 g krus persille
  • Vinaigrette:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hvid balsamico
  • 1 tsk. ravigotte sennep
  • 1-2 tsk. honning
  • Frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl rødbederne (tag evt. plastik handsker på)
  • Step 2 Riv den groft på et rivejern
  • Step 3 Bland ingredienserne til vinaigretten sammen
  • Step 4 Smag til med evt. mere honning
  • Step 5 Hæld vinaigretten ud over rødbederåkosten og bland det godt sammen
  • Step 6 Skyld persille og hak det
  • Step 7 Kom persillen i råkosten (gem lidt til pynt)
  • Step 8 Anret rødbederåkosten på et fad eller en flad tallerken
  • Step 9 Smuldr fetaosten hen over salaten
  • Step 10 Stil den på køl eller server med det samme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *