Bananbrød med havregryn og chokolade

Bananbrød med havregryn og chokolade

Dette bananbrød med havregryn og mørk chokolade smager så utrolig skønt. Det er virkelig nemt at lave og med meget få ingredienser i. Måske du ligesom jeg, altid har alle ingredienserne stående i køkken skabene, så bliver det ikke nemmere.

Det er den helt perfekte snack til at få stillet den lille sult. Der er hverken mel eller tilsat sukker i. Til gengæld er mit bananbrød lavet på finvalsede havregryn og indeholder altså en masse gode kostfibre. Selvom der ikke er sukker (eller andre sødemidler) i bananbrødet, så smager det stadig dejlig sødt. Jeg har brugt helt brune bananer (dets brunere, dets sødere) og de tilfører så meget smag.

Jeg laver dette bananbrød med havregryn og chokolade og spiser et par skiver som mellemmåltid. Jeg opbevarer det i køleskabet og det holder typisk 3 dage.

Jeg er selv glad for at bruge havregryn i bagværk, da det tilfører kostfibre og struktur til brødet. Ønsker du et ”finere” brød, så kan du blot blende havregrynene inden du kommer dem i dejen.

Hvis du også er vild med at bruge havregryn i sødere bagværk, så se endelig et par af mine andre opskrifter her:

Havregryns vafler

Havregrynsvafler med kakao

Havregrynsmuffins med banan

Bananbrød med havregryn og chokolade

23 april, 2023
: 1 brød
: 5 min
: 30 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 3 stk. brune bananer
  • 3 æg
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 2 dl mælk (jeg bruger havremælk)
  • 75 g hakket mørk chokolade
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader
  • Step 2 Skræl bananerne (gem den ene!)
  • Step 3 Kom to bananer i en skål og mos dem med en gaffel
  • Step 4 Slå æggene ud og bland dem med bananerne. Rør med en ske
  • Step 5 Kom havregryn, bagepulver, salt og vaniljepulver i rør godt og tilsæt mælk
  • Step 6 Til sidst tilsættes hakket mørk chokolade
  • Step 7 Beklæd en rugbrødsform (28×14) med bagepapir
  • Step 8 Hæld ”dejen” i formen
  • Step 9 Skær den sidste banan igennem på langs og læg de to halve bananer ovenpå
  • Step 10 Bag bananbrødet i ca. 25-30 minutter
  • Step 11 Lad det køle af på en rist før der skæres af brødet
  • Step 12 Opbevar bananbrødet i køleskabet. Det kan sagtens holde sig i et par dage.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *