Havregrynsvafler med kakao

Havregrynsvafler med kakao

Denne opskrift på havregrynsvafler med kakao er mine meget populære Havregryns vafler blot med lidt kakaopulver i. Det gør dem bestemt ikke ringere! Tværtimod, så er vaflerne med kakao utrolig lækre.

Jeg er vild med at bruge havregryn i vafler eller pandekager (se for eksempel disse opskrifter: Sunde bananpandekager  og Proteinpandekager med banan .Havregryn giver vaflerne mere struktur og det tilfører dem samtidig fuldkorn og kostfibre, så selvom de ser søde ud, er mine havregrynsvafler med kakao en rigtig mættende vaffel. Som beskrevet i min basisopskrift på havregrynsvafler, så bruger jeg profiber (som består af kartoffelfibre), som tilfører vaflerne endnu flere fibre. Du kan sagtens udelukke det, men har du lyst til at prøve, så kan profiber købes i større supermarkeder, Matas og helsekostbutikker.

Jeg laver typisk disse havregrynsvafler med kakao i weekenden til en lækker morgenmad, som en sundere dessert, til eftermiddagshygge eller som snack i madpakken. Vaflerne kan fryses og lunes op og de kan holde sig i køleskabet i 3 dage. Min søn elsker at få et par med i sin madpakke, dem spiser han kolde.

I denne opskrift har jeg toppet vaflerne med vaniljeskyr, friske hindbær og frysetørrede hindbær. Men her er det kun fantasien der sætter grænserne. Min …bærskum smager også helt fantastisk ovenpå vafler.

Havregrynsvafler med kakao

25 marts, 2022
: 4 stk.
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 150 g finvalsede havregryn
 • 1 spsk. profiber eller fiberhusk (kan udelades)
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 1 spsk. sukker
 • 2 æg
 • 2,5 dl mælk (efter eget valg)
 • 50 g smeltet smør
 • ½ tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • Evt. lidt ekstra smør til stegning
 • Topping: Vaniljeskyr, frysetørrede hindbær og friske hindbær.
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kom havregryn og bagepulver i en skål
 • Step 2 Rør profiber, kakaopulver, sukker, salt, vaniljepulver i
 • Step 3 Tilsæt æg, mælk og smeltet smør
 • Step 4 Rør det godt sammen
 • Step 5 Varm dit vaffeljern op
 • Step 6 Det jeg har, har en grøn lampe som lyser når vaffeljernet er varmt
 • Step 7 Når vaffeljernet er klar,
 • Step 8 Kom lidt smør i formen og lad det smelte
 • Step 9 Kom ca. 1 dl i hver vaffel form (afhænger lidt af hvilket vaffeljern du har)
 • Step 10 Luk og bag vaflerne
 • Step 11 Undgå helst at åbne før vaflerne er færdige
 • Step 12 Alt afhængig af hvilket vaffeljern du har, så prøv dig lidt frem.
 • Step 13 Mine vafler får ca. 3 minutter i alt
 • Step 14 Mit vaffeljern står på 4 ud af 5 på temperaturmålerne
 • Step 15 Når vaflerne er færdige, så læg dem på en bagerist
 • Step 16 Undgå at stable dem ovenpå hinanden mens de er lune,
 • Step 17 Da de vil lave kondens og blive bløde
 • Step 18 Fortsæt indtil alle vaflerne er lavet.
 


Relaterede Indlæg

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os. Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år. Den revne squash […]

Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

Disse nemme og super lækre og sunde bananpandekager smager helt fantastisk.   Der er kun 4 ingredienser i og det tager ikke mere end 20 min. fra du tager ingredienserne frem til pandekagerne er helt færdige. Mine sunde bananpandekager er helt uden mel, uden sukker, […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *