Min opskrift på denne skønne rabarberskum smager fuldstændig fantastisk. Den tager ingen tid at røre sammen og så kan den bruges på mange forskellige måder.
Egentlig synes jeg slet ikke mine billeder udtrykker, hvor godt den rent faktisk smager… Den er dejlig frisk og perfekt som tilbehør ovenpå pandekager, på vafler, i lagkager eller i stedet for råcreme.
Jeg kom på ideen om, at lave denne rabarberskum fordi jeg havde en kæmpe portion af min Rabarberkompot med vanilje stående. Jeg frøs en del af den ned i mindre portioner og resten har vi brugt som topping på havregrød om morgenen, vi har spist rabarber trifli og så endelig fik jeg lyst til at lave en rabarberskum.
Her er et billede af mine Havregryns vafler med rabarberskum og lidt ristede kokosflager.
Min rabarberskum kan sagtens holde sig et døgn (eller to) i køleskabet, men jeg vil nu helt klart anbefale, at spise den samme dag, der smager den bedst.
Rabarber er fantastisk, – og så er de nemme at dyrke i Danmark. Alle med en have eller en større altan kan dyrke rabarber. Min altan er desværre ikke helt stor nok, så jeg ”nøjes” med alverdens krydderurter, og tomater – og så glæder jeg mig over, at jeg i øjeblikket heldigvis kan købe de lækreste danske rabarber alle steder efterhånden.
Rabarberskum
Ingredienser
Fremgangsmåde