Tortellini i cremet sauce med kikærter

Tortellini i cremet sauce med kikærter

Denne opskrift på tortellini i cremet sauce med kikærter er virkelig skøn. Den er utrolig nem at lave, det tager nemlig kun 20 minutter. Du kan bruge tortellini med skinke, med ricotta eller noget helt tredje, alt afhængigt af, om du ønsker retten skal være helt vegetarisk.

Jeg elsker nemme hverdagsretter og pastaretter er bare altid et hit herhjemme.

Lige nu passer det rigtig godt til årstiden at bruge grønkål, men frisk spinat er også virkelig lækkert i. kikærterne tilfører ekstra fylde og godt med protein til saucen. De kan dog sagtens erstattes med for eksempel butterbeans, hvide bønner eller Ingrid ærter.  

Mere grønt til eller før aftensmaden

For at få lidt mere grønt, kan jeg anbefale at lave et fad med gnavegrønt og servere til. Det er nemt og en rigtig god måde at få alle i familien til at spise lidt flere grøntsager. Jeg bruger det vi har, hvilket kan variere alt efter årstid. Men gulerødder, peberfrugt, ærter, agurk, majs, salat og broccoli er nogle af vores favoritter.

Et andet tip til børnefamilierne er; at servere et fad eller en skål med gnavegrønt en times tid inden aftensmaden. På denne måde “redder” du ulvetimen og du behøver ikke være opmærksom på, om de spiser “nok” grønt til selve aftensmaden. 

Foruden denne nemme opskrift på tortellini i cremet sauce med kikærter, har jeg også en del andre nemme hverdagsretter med pasta. Se et par af dem herunder:

Pasta i cremet bacon-cheddar sauce

Lun tortellinisalat med squash og rucola

Pastasalat med tun og æg

Tortellini i cremet sauce med kikærter og grønkål

13 november, 2024
: 2
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 250 g frisk tortellini (gem ½ dl af kogevandet)
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. Italiensk krydderiblanding
  • Lidt løgpulver
  • 3 spsk. Soltørrede tomater i tern
  • 3 håndfulde hakket frisk grønkål (spinat kan også bruges)
  • 150 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
  • 330 ml madlavningsfløde 15%
  • 2 spsk. Tomatpuré
  • 2 spsk. Hvid balsamico eller æblecidereddike
  • 30 g revet parmesanost
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog tortellini efter anvisningen på pakken, husk salt i vandet
  • Step 2 Gem ½ dl af kogevandet
  • Step 3 Pil og hak løg fint. Steg dem i olie sammen med paprika, italiensk krydderi og løgpulver
  • Step 4 Når løgene er klare, tilsættes hakket grønkål. Steg det hele et par minutter
  • Step 5 Tilsæt kikærter og soltørrede tomater, madlavningsfløde, lidt af kogevandet, tomatpuré, hvid balsamico og revet parmesan
  • Step 6 Varm saucen igennem og smag den til med salt og peber.
  • Step 7 Hæld de kogte tortellini i saucen, drys med hakket grønkål. og revet parmesan



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *