Vegetariske deller

Vegetariske deller

Jeg eksperimenterer meget med forskellige vegetariske retter. Denne opskrift på vegetariske deller er virkelig god både til aften eller frokost. Personligt synes jeg dellerne smager bedst lune. De kan sagtens holde sig 4 dage på køl og de er perfekte at komme i fryseren. Jeg laver selv en dobbelt portion og fryser dem ned i mindre portioner, så er de lige klar til madpakken. 

Disse vegetariske deller er så lækre og virkelig nemme at røre sammen. De skal steges fuldstændigt som man ville stege frikadeller. Det bedste resultat får du ved at give dem 10 minutter i ovnen efter stegning på panden.

Jeg fik 14 deller ud af denne opskrift.

Tip: Når de tages ud af ovnen er de meget bløde og skal altså lige have lov til at stå i kort tid og køle af.

Jeg lavede denne sprøde salat med rødkål og spiste til.

Vegetariske deller

7 februar, 2020
: 4
: 15 min
: 25 min
: Medium

Af:

Ingredienser
  • 400 g knoldselleri
  • 1 stor bagekartoffel (kogt og most)
  • ½ porre
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 4 spsk. havregryn
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 3 tsk. salt
  • Peber
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. olie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Riv knoldselleri groft på et rivejern
  • Step 2 Skær bagekartoflen i tern og kog den
  • Step 3 Mos den derefter med en gaffel
  • Step 4 Skyl og rens porren og skær den i ringe
  • Step 5 Hak den derefter i små stykker
  • Step 6 Pil løget og riv det groft på et rivejern
  • Step 7 Kom alle grøntsagerne i en skål
  • Step 8 Tilsæt æggene og bland det sammen
  • Step 9 Tilsæt havregryn, salt og peber og lad det stå i 5-10 min
  • Step 10 Tilsæt kartoffelmel
  • Step 11 Tænd en pande og smelt smør og olie
  • Step 12 Form dellerne med en ske og steg dem på panden
  • Step 13 De må gerne få en god stegeskorpe
  • Step 14 Når alle dellerne er stegt på begge sider,
  • Step 15 Lægges de på en bageplade med bagepapir
  • Step 16 Bag dem videre i ovnen i 10 min.
  • Step 17 Lad dem køle af på en bagerist i 10 min. inden servering


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



1 thoughts on “Vegetariske deller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *