Quinoadeller med rødbede

Quinoadeller med rødbede

Disse quinoadeller med rødbede smager virkelig skønt. De er meget milde i smagen og den cremede fetaost bidrager til en skøn konsistens. Jeg elsker vegetariske deller og laver det ofte. Jeg serverer dem ligesom jeg ville servere frikadeller med kød i. Jeg bliver ofte spurgt hvad jeg serverer til, det er meget forskelligt, men det kunne for eksempel være kartoffelbåde, Honningbagte rodfrugter, Bagte grøntsager med persilleolie, en pastasalat eller en anden grov salat, så som Lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linserLun tortellinisalat med squash og rucola og så med en god dressing til, Den lækreste cremefraiche dressing, Bearnaise dressing.

Mine quinoadeller med rødbede kan også bruges i burger som et vegetarisk alternativ til en bøf.

Rødbede er en virkelig skøn rodfrugt og en god kilde til blandt andet kostfibre, C-vitamin, folat og kalium.*

Sæsonen for danske rødbeder går fra august til marts.

Stegning af vegetariske frikadeller

Når du laver vegetariske deller, som disse quinoadeller med rødbede er det vigtigt, at du sørger for at stege dem på en varm pande, således de får en god stegeskorpe. Vegetariske frikadeller er mere porøse end frikadeller lavet af kød. Derfor skal du være mere nænsom med farsen når de skal steges. Sørg for kun at vende dem én gang, så undgår du, at de falder fra hinanden. Jeg plejer også altid at efterbage dem i ovnen, blot 10 minutter, og det gør at de sætter sig. Det er også altid en god idé at lade farsen hvile i ca. en halv time inden de skal steges, så væden kan suge havregryn og kartoffelmel. Men det er ikke et must, de bliver blot nemmere at forme.

Reklame for Nordic Quinoa

Jeg er kæmpe fan af, at quinoaen fra Nordic Quinoa er dansk produceret og dyrket på Fyn. Deres quinoa er virkelig nemt at bruge i sin madlavning, da det nemlig ikke skal skylles. Det skal det ikke fordi deres quinoa er saponinfri (et bitterstof som findes i meget andet quinoa du kan købe – hvorfor man skal skylle den grundigt). Vil du se og læse mere om deres lækre produkter, så se endelig her www.nordicquinoa.dk

Quinoa har en meget fordelagtig næringssammensætning, synes jeg. Quinoa har et højt indhold af protein, faktisk indeholder det lille frø nemlig alle 9 essentielle aminosyrer, som vores krop ikke selv er i stand til at danne. 

Foruden protein er quinoa også rig på kostfibre, C-vitamin, folat, magnesium, calcium, kalium og jern, samt omega-3 og omega-6 fedtsyrer*. Quinoa er naturligt glutenfrit – og egner sig rigtig godt som et alternativ til for eksempel ris eller pasta.

 

 *(kilde Fødevaredata, DTU: https://frida.fooddata.dk/food/43?)

Quinoadeller med rødbede

9 januar, 2022
: Ca. 15 stk.
: 30 min
: 20 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
  • 2 dl kogt quinoa (1 dl ukogt) fra Nordic Quinoa
  • 200 g rå rødbede
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 50 g feta
  • ½ dl havregryn (brug evt. glutenfri)
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. salt
  • Frisk kværnet peber
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand og et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger)
  • Step 2 Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 10 minutter
  • Step 3 Den kogte quinoa må gerne koges dagen før.
  • Step 4 Riv rødbeden groft på et rivejern (brug evt. handsker)
  • Step 5 Riv også løg groft på et rivejern
  • Step 6 Kom løg, rødbede og kogt quinoa i en skål
  • Step 7 Kom æg i sammen med salt og peber
  • Step 8 Bland det godt sammen
  • Step 9 Tilsæt havregryn og kartoffelmel
  • Step 10 Lad farsen stå og trække i en halv time
  • Step 11 Rør lidt i den undervejs
  • Step 12 Smuldr fetaosten i og bland forsigtigt, så der stadig er større stykker med feta i
  • Step 13 Varm en pande godt op og kom halvdelen af olie og smør på
  • Step 14 Form frikadellerne i håndfladen med en spiseske og steg dem
  • Step 15 De skal have en god stegeskorpe før de må vendes
  • Step 16 Vend dem kun en gang!
  • Step 17 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 18 Når frikadellerne er stegt lægges de på en bageplade med bagepapir
  • Step 19 Bag dem videre i ovnen i 10 minutter
  • Step 20 Tag quinoadellerne med rødbede ud af ovnen og server straks.


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Quinoadeller med feta

Quinoadeller med feta

Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *