Jeg er vild med farven når vi laver rødbede smoothie herhjemme. Denne gang kom jeg en håndfuld blåbær i, det gjorde bare at farven blev endnu flottere.
lidt om rødbeder
Rødbeder er en rodfrugt og det der kaldes en grov grøntsag. Rødbeder er så meget mere end de syltede som kan købes på glas. Især rå rødbeder er super sunde.
Rå rødbede indeholder især kostfibre og C-vitamin. De indeholder sukkerstoffer (det gør gulerødder også) som bidrager til den søde smag og som gør, at rødbede især er velegnet i juicer og smoothies.
Som jeg har beskrevet i et par andre indlæg om smoothies, kommer jeg altid avocado i alle mine smoothies, fordi de indeholder en del fedt (umættet) og mange kostfibre i forhold til de søde frugter.
Denne rødbede smoothie mætter virkelig godt. Det gør den især på grund af fibrene fra rødbeden og avocadoen. Det er et super godt mellemmåltid eller som supplement til for eksempel morgenmad eller frokost – eller måske en efter trænings snack.
Når du blender en smoothie med rødbede, anbefaler jeg, at du skræller rødbeden og skærer den i meget små tynde tern, dette er for at undgå en grynet konsistens. Det er også en rigtig god idé, at lade blenderen blende i længere tid, end ved andre smoothies. Prøv dig frem og smag på smoothien inden du hælder den op i et glas.
Tip: 2-3 cm frisk ingefær i tern giver en virkelig god smag til denne rødbede smoothie, prøv det hvis du kan lide ingefær.
For flere smoothie-opskifter, se disse:
Avocado smoothie med jordbær og banan
Rødbede blåbær smoothie
Ingredienser
- 1 lille rødbede (ca. 100 g)
- 1 frossen banan
- 1/2 avocado (frossen eller frisk)
- 1 god håndfuld blåbær
- saften fra 1/2 citron
- 1 tsk. honning
- 3 dl rismælk (eller anden mælk)
Fremgangsmåde
- Step 1 Skræl rødbeden og skær den i tynde tern
- Step 2 Kom alle ingredienser i en blender og blend
- Step 3 Vær opmærksom på at smoothien skal blendes i længere tid
- Step 4 end andre smoothies – for at undgå den bliver grynet
2 thoughts on “Rødbede smoothie”