Denne opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er min absolutte vinterfavorit. Den er frisk, sød, syrlig og knasende sprød.
Jeg bruger hakket grønkål, som efterhånden kan købes alle steder. Derudover bruger jeg rød spidskål, æble, granatæblekerner, bladselleri, fint hakkede valnødder og så saften fra en appelsin.
Rød spidskål
Jeg er kæmpe fan af rød spidskål. Det har alle de samme gode egenskaber som et almindeligt grønt spidskål. Rød spidskål er dejlig mildt i smagen og meget fin i sin tekstur. Hvis vi sammenligner det røde spidskål med rødkål, så vil du opleve, at rødkål er meget mere grov i konsistensen. Smagen er også mere kraftig i rødkål.
På grund af sin milde smag og fine konsistens, er den røde spidskål virkelig god rå – for eksempel i salater og råkoster.
Hvis du er udfordret i kålsmagen generelt, så vil alle slags spidskål være et rigtig godt sted at starte med at spise kål.
Elsker du også spidskål, så prøv også denne Spidskålssalat med æble og saltede mandler <3
Min opskrift på sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder er uhyre simpel at lave og der er ingen dressing på – jeg bruger blot saften fra en appelsin og vender i til allersidst.
Jeg har serveret denne salat til Mortens aften, til juleaften, til julefrokoster og til hverdag. Jeg har flere opskrifter på salater med kål til vinteren som også fungerer perfekt til jul, hvor den lidt fede julemad går rigtig godt sammen med en frisk salat til, for eksempel Grønkålssalat med rødkål eller en juleklassikeren Waldorfsalat.
Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder
Ingredienser
Fremgangsmåde
3 thoughts on “Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder”