Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner. 

Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig skøn smag til selve quinoasalaten. 

Lidt om quinoa

Quinoa er et frø fra en græsplante der oprindeligt stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Der findes hvide (som i denne salat), røde og sorte quinoa.

Quinoafrøet har et proteinindhold på ca. 13 gram pr. 100 gram. Til sammenligning er der ca. 19 gram protein pr. 100 gram i kylling. Faktisk har quinoa en komplet proteinsammensætning, det lille frø indeholder nemlig alle 9 essentielle aminosyrer, som vores krop ikke selv er i stand til at danne. 

Foruden protein er quinoa også rig på kostfibre, magnesium, calcium og jern samt omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Quinoa er naturligt glutenfrit – og egner sig rigtig godt som et alternativ til for eksempel ris eller pasta.

Quinoa er en rigtig god kilde til planteprotein og det er utrolig mættende på grund af det høje protein indhold og indholdet af kostfibre.  

Når du skal tilberede quinoa

Først og fremmest er det vigtigt at skylle quinoafrøene i koldt vand inden tilberedning. Der sidder nemlig et bitterstof i frøet som giver en bitter smag, hvis det ikke skylles væk.

Når du har kogt din quinoa efter anvisning på pakken, så lad dem gerne stå og trække i 5-10 minutter inden servering eller brug. Frøene er kogt færdige når de er gennemsigtige.

Tip: Når du alligevel er i gang, så kog gerne lidt ekstra quinoa og brug det eventuelt til at lave disse vegetariske Quinoadeller med feta

Spis din quinoasalat med et stykke brød og en cremefraiche dressing, opskrift finder du her Den lækreste cremefraiche dressing

Quinoasalat

14 februar, 2020
: 2
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 1 dl quinoa frø (tør form)
  • 200 g sød kartoffel
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 avocado
  • 50 g fetaost
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Dressing:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk. ravigotte sennep
  • 2 tsk. honning (eller sukker)
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog quinoa efter anvisning på pakken
  • Step 2 lad den hvile i ca. 10 minutter
  • Step 3 Skræl den søde kartoffel og skær den i stave
  • Step 4 Kom dem på en bageplade med olivenolie
  • Step 5 bag dem i 20 minutter i ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 6 Skær avocado i tern og hak persillen
  • Step 7 Dressing:
  • Step 8 Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt.
  • Step 9 Tag de søde kartoffel-stave ud af ovnen
  • Step 10 bland alle ingredienserne til salaten og hæld dressingen ud over.

Kilde: https://frida.fooddata.dk/ 


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]



5 thoughts on “Quinoasalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *