Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.
Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig skøn smag til selve quinoasalaten.
Lidt om quinoa
Quinoa er et frø fra en græsplante der oprindeligt stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Der findes hvide (som i denne salat), røde og sorte quinoa.
Quinoafrøet har et proteinindhold på ca. 13 gram pr. 100 gram. Til sammenligning er der ca. 19 gram protein pr. 100 gram i kylling. Faktisk har quinoa en komplet proteinsammensætning, det lille frø indeholder nemlig alle 9 essentielle aminosyrer, som vores krop ikke selv er i stand til at danne.
Foruden protein er quinoa også rig på kostfibre, magnesium, calcium og jern samt omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Quinoa er naturligt glutenfrit – og egner sig rigtig godt som et alternativ til for eksempel ris eller pasta.
Quinoa er en rigtig god kilde til planteprotein og det er utrolig mættende på grund af det høje protein indhold og indholdet af kostfibre.
Når du skal tilberede quinoa
Først og fremmest er det vigtigt at skylle quinoafrøene i koldt vand inden tilberedning. Der sidder nemlig et bitterstof i frøet som giver en bitter smag, hvis det ikke skylles væk.
Når du har kogt din quinoa efter anvisning på pakken, så lad dem gerne stå og trække i 5-10 minutter inden servering eller brug. Frøene er kogt færdige når de er gennemsigtige.
Tip: Når du alligevel er i gang, så kog gerne lidt ekstra quinoa og brug det eventuelt til at lave disse vegetariske Quinoadeller med feta.
Spis din quinoasalat med et stykke brød og en cremefraiche dressing, opskrift finder du her Den lækreste cremefraiche dressing
Quinoasalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kilde: https://frida.fooddata.dk/
5 thoughts on “Quinoasalat”