Klassikeren over dem alle, er altid PASTA BOLOGNESE.
Jeg tror ikke jeg kender nogen (og det gælder både børn og voksne), der ikke kan lide pasta bolognese… Måske med mindre man ikke spiser kød (så kan den blot laves kødfri..)
Gad vide hvor mange børnefamilier der hver dag står og kokkererer lige netop denne ret!
Min opskrift indeholder mange grøntsager – faktisk er der ligeså mange gram grøntsager som der er kød i, så denne opskrift på pasta bolognese er en lidt sundere udgave, dog stadig super børnevenlig 🙂
En rigtig god bolognese har stået og simret længe og jeg synes altid den smager bedst på 2. dagen. Men har du ikke tiden, så lad den stå og små-simre i 20 minutter efter alle ingredienserne er tilsat. Husk altid at brune det hakkede oksekød godt af som det første, der er rigtig meget smag som går tabt, hvis kødet ikke bliver brunet.
I denne portion har min søn og jeg mad i tre dage. MEN jeg har ikke altid den store lyst til pasta bolognese tre dage i træk. Det vi har tilovers fryser jeg derfor altid ned, så har vi til to dage på et andet tidspunkt.
I en travl hverdag synes jeg det er fantastisk, at jeg indimellem ikke skal lave mad, men blot kan nøjes med at varme noget fra fryseren. Det tror jeg der er mange andre der kan skrive under på.
Vi bruger altid en god ægte parmesan ost og river henover inden servering. Som tilbehør laver jeg ofte nogle gnavegrøntsager, for eksempel gulerødder, peberfrugt og agurk.
Hvis du som jeg også elsker pastaretter, kan du her nedenfor se andre af mine pastaopskrifter:
Pasta i cremet bacon-cheddar sauce
Cannelloni med oksekød og ricotta
Pasta bolognese
Ingredienser
Fremgangsmåde
3 thoughts on “Pasta bolognese”